nieuws

Topscorers: Hattricks voor Postma en Van der Leij, Kavak op twaalf

Er vielen dit weekend weer veel Overijsselse treffers en dus ook enkele verschuivingen bij de topscorers in de hoogte klassen. Hieronder een overzicht per divisie.

Eredivisie

Reuven Niemeijer en Fredrik Jensen staan na afgelopen weekend op drie treffers. De middenvelder van Heracles scoorde zaterdag tegen Groningen en de aanvaller van FC Twente maakte zijn derde bij PSV. Thomas Lam maakte zijn tweede voor de Enschedeërs in dat duel. Youness Mokhtar van PEC Zwolle kwam niet in actie, maar blijft wel de leider met vijf treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.
Niemeijer juicht na zijn derde seizoenstreffer (foto: Pro Shots)

Jupiler League

Sam Hendriks voegde vrijdag opnieuw een treffer toe aan zijn totaal, dat nu op elf doelpunten voor Go Ahead Eagles staat in dit seizoen. Veel vreugde beleefde hij er niet aan, want hij verloor met zijn ploeg bij Telstar. Hij is met zijn elf treffers ook de topscorer van de Jupiler League. Bekijk hier het volledige overzicht.

2e divisie

Rob van der Leij was zaterdag de grote man bij HHC met een hattrick. Hij zette zijn totale score daarmee op vijf en is nu de topscorer van de club uit Hardenberg. Ploeggenoot Rens van Benthem maakte zijn derde van het seizoen. Bekijk hier het volledige overzicht.

3e divisie

Ook in de 3e divisie werd een hattrick gemaakt. Bas Postma maakte er drie voor HSC'21 en zette zijn totaal ook op vijf. Hij gaat met ploeggenoot Bas ter Hogt aan de leiding in de 3e divisie. Tom ter Hogt maakte zijn vierde voor de ploeg uit Haaksbergen. Jeroen Visscher maakte gisteren zijn eerste van het seizoen voor Quick'20 en Isaac Buckley-Ricketts deed dat zaterdag voor Jong FC Twente. Bekijk hier het volledige overzicht.

Hoofdklasse

Omar Kavak staat inmiddels op eenzame hoogte in de hoofdklasse. De spits van SC Genemuiden scoorde er zaterdag twee en staat nu op twaalf treffers. Achter hem maakte Hielke Penterman zijn zevende voor Excelsior'31 en is daarmee gelijk gekomen met Chris van der Meulen van Berkum. Bij Staphorst staan Heine Uuldriks (twee treffers) en Martijn Brakke (een doelpunt) nu op vijf doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.
Kavak maakte er opnieuw twee (foto: Helmich Lubberts)

Eredivisie Vrouwen

Babiche Roof maakte vrijdagavond haar vierde seizoenstreffer voor PEC Zwolle. Bij FC Twente maakte Sherida Spitse haar derde. Ploeggenote Renate Jansen scoorde voor het eerst. Ploeggenote Ellen Jansen gaat daar nog steeds aan de leiding met zes doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.