nieuws

Statenfracties Overijssel pleiten voor meer onderzoek geitenhouderij

De Statenfracties van de PvdA, SP, 50plus, PvdD en GroenLinks in Overijssel willen dat er onderzoek wordt gedaan naar de gezondheidsrisico's van geitenhouderijen. Dit doen de fracties naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Oost over de geitenhouderij in Overijssel.
PvdA-Statenlid Annemieke Wissink is geschrokken van de berichtgeving dat Overijssel onvoldoende onderzoek heeft gedaan naar de gezondheidsrisico's van geitenhouderijen. "De gedeputeerde houdt tot nu toe vol dat het allemaal wel meevalt, dat een geitenstop niet hoeft en dat een onderzoek onnodig is", vertelt Wissink. "Nu blijkt dat experts het daarmee totaal oneens zijn."
Wissink wil dan ook dat er alsnog onderzoek wordt gedaan. "De onderste steen moet nu boven komen. Het is de hoogste tijd voor gedegen onderzoek door de GGD."  Dat vindt ook SP-er Klein Bleumink. "Wij zijn geschokt door de nieuwe informatie van RTV Oost. We vinden het ook vreemd dat gedeputeerde Maij ons andere cijfers voorspiegelt dan de wetenschappers. Die hebben het over tientallen procenten meer risico, terwijl Maij het steeds over 5 procent heeft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.