nieuws

Peter Müllenberg bokst interland tegen Cuba in uitverkocht huis

Peter Müllenberg
Peter Müllenberg
De boksinterland tussen de amateurploegen van Nederland en Cuba is dik uitverkocht. Peter Müllenberg uit Almelo, die deel uit maakt van het Nederlands team, bokst zondag dus in de Cruise Terminal in Rotterdam voor ruim duizend toeschouwers.
"Ruim zeventig viptafels van tien personen zijn bij het Rotterdamse zakenleven weggezet, een ongekende luxe", liet de boksbond (NBB) weten. "We hebben al vele boksliefhebbers die nog een kaartje wilden kopen, moeten teleurstellen."

Historische interland
De NBB spreekt van een historische interland tegen Cuba, een boksland bij uitstek. De Cubaanse boksploeg komt deze maand naar Europa voor onder meer een galavoorstelling tegen een Europese selectie, op 22 november in Praag. Op weg naar Tsjechië bleek de Cubaanse bond bereid om een tussenstop in Nederland te maken.

Kampioenen

Volgens de NBB komt Cuba met een ,,hele rits'' olympische en mondiale kampioenen naar Rotterdam. Naast Müllenberg zullen onder anderen Enrico Lacruz en Max van der Pas voor het nodige weerwerk zorgen namens Oranje. Nouchka Fontijn, goed voor zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016, bokst in het voorprogramma tegen een Oekraïense.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.