nieuws

Eerste stukje nieuwe N35 open voor verkeer

Automobilisten die vanaf Zwolle over de N35 richting Raalte of Dalfsen gaan, rijden vandaag voor het eerst over een nieuw stukje N35.
In verband met de vernieuwing van de N35 is er een tijdelijke verkeerssituatie bij Wijthmen. Automobilisten vanaf Zwolle rijden daarom nu al over een nieuw stukje weg.
Op Twitter reageert onder andere Overijssels statenlid Regien Courtz op de nieuwe situatie:

Kettingkast

Weggebruikers die vanuit Zwolle komen en naar Wijthmen willen, moeten in de tijdelijke situatie een paar kilometer omrijden. Ze volgen de nieuwe N35 en komen via een boog op de oude weg terecht, waar ze een stukje terug moeten rijden om vervolgens de afslag naar Wijthmen/Dalfsen te nemen.
Volgens Rijkswaterstaat zorgt dit 'kettingkastprincipe' voor een betere doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden

Viaduct

Het belangrijkste doel van de werkzaamheden is het verbreden van de weg.
Bovendien wordt bij Wijthmen de weg verlegd, om ruimte te maken voor een viaduct met op- en afritten. Zo hoeft verkeer over de N35 daar niet meer te wachten voor verkeerslichten. 

Extra hinder in de avond

Om de wegwerkers de ruimte te geven, zetten verkeersregelaars het verkeer bij Wijthmen 's avonds en 's nachts zo nu en dan tien minuten stil.
De tijdelijke verkeerssituatie duurt tot het einde van de werkzaamheden in 2018. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.