nieuws

Wethouders Enschede bezoeken basisscholen tijdens de Week van Respect

Deze week is het de Week van Respect. In het hele land praten Tweede Kamerleden, burgemeesters, wethouders en BN'ers daarover met basisschoolleerlingen. Zoals in Enschede, waar wethouders in gesprek gaan met leerlingen.Â
Wethouder Jurgen van Houdt bezocht basisschool Het Vastert. "Mooi om te zien dat ze hier veel met het thema respect bezig zijn. De kinderen zijn zich hier al heel bewust van het thema. Daar heb ik dan weer respect voor."

Respectboom

Leerlingen zelf hebben inderdaad wel een idee over wat respect is. "Iemand heeft respect als hij of zij lief is, als je iemand helpt en elkaar steunt." De kinderen nemen de wethouder mee door de school en laten zien wat zij op het gebied van respect doen. Zo hebben ze een respectmuur, een respectboom en krijgen ze 'compli-muntjes' (kleine plastic muntjes) bij goed gedrag.
Morgen bezoekt wethouder Hans van Agteren Onderwijscentrum Roessingh in Enschede. De andere wethouders uit Enschede, Eelco Eerenberg, Jeroen Hatenboer en Patrick Welman, brengen vrijdag hun bezoek aan scholen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.