Rijbewijs verloren in Deventer: "Boete voor vervangen is niet uit te leggen"

"Voor mensen die hun spullen zijn kwijtgeraakt en dan bij de gemeente ook nog eens te horen krijgen dat ze een extra boete moeten betalen is het  niet uit te leggen." De boete die de gemeente Deventer uitdeelt als een verloren rijbewijs moet worden vervangen, moet daarom verdwijnen. De VVD en PvdA stellen dat vandaag voor tijdens de behandeling van de begroting.

"Het is ontzettend vervelend als je je spullen kwijt bent", zegt VVD-raadslid Lars Wuijster. "Je moet ongelooflijk veel regelen en dan ben je bij het gemeentehuis en moet je ook nog eens 28 euro boete betalen."

Na een uitzending van het programma Radar vroeg Wuijster zich af of Deventer de boete nog steeds int. "Een paar jaar geleden heeft de PvdA vragen gesteld over de boete. Toen is er niets mee gedaan, Deventer zei het geld ook nodig te hebben. Nu staat de gemeente er financieel veel beter voor."

Reden voor de twee fracties om voor te stellen de boete af te schaffen. "Twee derde van de Nederlandse gemeenten heeft dat inmiddels gedaan." Wuijster gaat ervan uit dat ook in Deventer de boete voor het vervangen van een verloren rijbewijs wordt afgeschaft.

Meer over dit onderwerp:
Deventer rijbewijs Nieuws
Deel dit artikel: