nieuws

Bedrijfspand in Kampen op slot na vondst hennepkwekerijen

Burgemeester Kampen sluit pand vanwege hennepplantages
Burgemeester Kampen sluit pand vanwege hennepplantages
Een bedrijfspand aan de Betonstraat in Kampen gaat drie maanden op slot. In en om het pand werden begin deze maand meerdere hennepkwekerijen ontdekt.
Naast de kwekerijen werden in het pand ook andere overtredingen geconstateerd. Zo werd het pand illegaal bewoond en zat er een illegale horecagelegenheid in.

Onderzoek

De bewoner van het pand wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Daarnaast onderzoekt Enexis of er illegaal stroom is afgetapt.
De Belastingdienst doet onderzoek naar eventuele inkomsten die niet zijn aangemeld en stuurt in dat geval een naheffing. Het UWV en de Sociale Recherche onderzoeken of er uitkeringen terug te vorderen zijn.

Aangescherpte aanpak
In 2013 werden afspraken gemaakt tussen de burgemeester, officier van justitie en de politie over de gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen en andere drugspanden. Hierin staat een hele serie, in zwaarte oplopende, maatregelen.
De aanpak is de laatste tijd aangescherpt omdat illegale hennepkwekerijen grote risico’s met zich meebrengen zoals brandgevaar, betrokkenheid van criminele organisaties en koolmonoxide vergiftiging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.