nieuws

Datingapp Tinder zorgt voor nieuwe raadsleden in Almelo

Het vinden van raadsleden voor de gemeenteraad is steeds moeilijker, maar daar heeft Democraten.Nu in Almelo wat op gevonden: Tinder!Â
Al swipend op zoek naar een date, staat daar ineens de boodschap: 'Voor ons geen onenightstand, maar een relatie voor minimaal 4 jaar.' Geen sex, maar politiek bedrijven dus.
Democraten.Nu voorman Fred Gerritsen kan er nog steeds om lachen: "Flyeren is echt niet meer van deze tijd en wij willen mensen bereiken die niet al in de politiek zitten." Daarom kwamen een paar jonge fractiemedewerkers met het idee van Tinder: "Er is ook niks raars aan Tinder. Ik dacht zelf eerst ook moeten we dit wel doen, maar eigenlijk is het een soort Facebook waar jong en oud op te vinden is."

Geen vervanger gevonden

Tot nu toe hebben zich al elf mensen via Tinder gemeld: "We zijn met hen in gesprek. Andere partijen kijken wel jaloers naar ons dat we dit bedacht hebben." Het vinden van goede mensen is zo moeilijk, dat de SP in Raalte zelfs één van de twee raadszetels heeft op moeten geven, omdat er geen vervanger was.
Maar het vinden van raadsleden kan ook anders. In Oldenzaal gaat CDA lijsttrekker Maaike Rödel langs de middelbare scholen om nieuw politiek talent te werven. In eerste instantie voor de Jeugdraad, maar later moet dat politieke talent natuurlijk doorstromen naar de gemeenteraad. 

Maar willen jongeren wel?

Maar jeugd en politiek is niet direct een gouden combinatie: geen van de leerlingen van het Carmel College wil de politiek in. Lars misschien nog het meeste: "Ik ben niet geïnteresseerd in politiek. Alleen de dingen die veranderd moeten worden in Oldenzaal die ik zelf nodig heb."
Mensen vinden is al moeilijk, maar ook het werken als raadslid valt volgens Maaike Rödel niet mee: "Het kost veel tijd, dat onderschatten mensen wel eens. En laten we de impact van social media niet vergeten. Je krijgt snel kritiek. Ook dat is voor veel mensen een reden om maar niet het raadswerk in te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.