nieuws

Brandweer IJsselland tevreden over aantal sollicitanten voor vrijwillige brandweer

Brandweerauto van de regio IJsselland
Brandweerauto van de regio IJsselland
Zesentachtig mensen hebben gesolliciteerd voor een functie als vrijwillige brandweer in IJsselland. "Dat zijn iets minder dan vorig jaar, maar we zijn wel tevreden", vertelt woordvoerder Diederik Markvoort van Brandweer IJsselland. Hij heeft het idee dat de sollicitanten meer begrijpen dat ze veel beschikbaar moeten zijn.
De afgelopen maand hebben zeven vrouwen en 79 mannen gesolliciteerd. Verschillende korpsen hebben de sollicitanten op eigen manier geworven. "We kijken een paar jaar vooruit: welke korpsen hebben versterking nodig omdat mensen weggaan? Dat moet ook wel: de opleiding duurt twee jaar."

Beschikbaarheid

Markvoort is tevreden over het aantal sollicitanten. "Het is een mooi aantal." En de mensen die zich hebben gemeld, hebben dus ook beter in de gaten wat verwacht wordt. "Dat ze niet alleen in de weekenden beschikbaar moeten zijn, maar ook overdag doordeweeks. Steeds meer vrijwilligers regelen met hun baas dat ze weg kunnen als de pieper gaat."
Hoeveel mensen uiteindelijk vrijwilliger bij de brandweer worden is nog even afwachten. "De brieven worden nu bekeken. Daarna volgen nog twee testdagen. Half december hebben we de resultaten en weten we hoeveel mensen de functie krijgen." De afgelopen jaren lag dat aantal rond de veertig, een aantal dat Markvoort ook deze keer verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.