nieuws

Nicole Costeris uit Ossenzijl in halve finale verkiezing Uniek Sporttalent

Nicole Costeris (16) zit al haar hele leven in een rolstoel. Maar dat weerhoudt haar er niet van om actief te zijn. Zo zit ze in het enige rolstoelcurlingteam van Nederland. Nu zit ze met het team in de halve finale van de verkiezing Uniek Sporttalent van het jaar 2017.Â
Nicole is in Thialf, Heerenveen, waar ze een keer per week met haar team traint. "Ik vind mezelf wel een bikkel. Ik ken best wel veel mensen die in een rolstoel zitten en denken dat ze niks kunnen, maar ik bekijk het anders. Ik kan juist veel meer dan je zou denken."

Spina Bifida

Nicole heeft Spina Bifida (open rug) en is daarom al bijna haar hele leven gekluisterd aan een rolstoel. Maar stilzitten? Daar houdt ze niet zo van. In 2012 werd ze Nederlands Kampioen Priksleeën en recreatief doet ze aan BCMX (BMX met een rolstoel) en Blokarten. 

Vijfduizend euro

Toch ligt haar hart bij de rolstoelcurling. Haar team is het enige team in Nederland. Om meer aandacht aan de sport te geven, besloot ze mee te doen aan de verkiezing Uniek Sporttalent van Nederland. Ze zit nu in de halve finale. "Als ik de finale uiteindelijk win kunnen we met ons team vijfduizend euro winnen."
Nicole: "Dat geld is hard nodig voor nieuwe materialen waarmee we ons niveau kunnen verbeteren." Haar grote droom? "Natuurlijk meedoen aan de Paralympische Spelen!"

Nationaal Gala Gehandicaptensport

Maar voor het zover is moet ze eerst nog veel trainen en natuurlijk de verkiezing winnen. Stemmen kan tot 12 november, de finale is 28 november tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.