Drie Zwollenaren horen in hoger beroep gijzelingszaak eis tot twee jaar cel

De advocaat-generaal heeft bij het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep celstraffen tot 2,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen drie mannen uit Zwolle. Ze worden door het Openbaar Ministerie verdacht van een gewelddadige gijzeling en mishandeling van een man in april 2014.

De rechtbank in Amsterdam legde het drietal in de leeftijd van 32, 25 en 22 jaar oud eerder gevangenisstraffen op tot 27 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk.  

De verdachten worden ervan verdacht het slachtoffer in een auto vanuit Amsterdam mee te hebben genomen naar een woning in Zwolle. Daar moest hij zich uitkleden, werd hij vastgebonden met elektriciteitsdraad, bedreigd en mishandeld. 

Ontvoering

Het trio wilde 4000 euro van het slachtoffer zien, omdat hij een auto te koop had aangeboden. Ondanks een aanbetaling kreeg een van de verdachten de auto niet geleverd. Daarom besloten ze het slachtoffer te ontvoeren naar Zwolle. Uiteindelijk namen de verdachten de man mee in de auto naar Laren, waar ze zijn aangehouden. 

Op 21 november doet het hof uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Rechtbank Hoger Beroep IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: