nieuws

Strafzaak dodelijke steekpartij bij café in Reutum begonnen

Strafzaak steekpartij café Reutum begonnen
Strafzaak steekpartij café Reutum begonnen
De rechtbank in Almelo heeft een begin gemaakt met de strafzaak tegen de 35-jarige Ruud ter H. en zijn 32-jarige broer. De twee zijn de hoofdverdachten van de dodelijke steekpartij bij eetcafé Antje en Billie in Reutum.
Bij de steekpartij in augustus kwam de 22-jarige Roelof Esman uit Winterswijk om het leven. Drie anderen raakten gewond.
Het slachtoffer werd volgens de nabestaanden neergestoken, toen hij samen met zijn broer de kastelein wilde helpen die problemen had met een aantal Enschedeërs. De verdachten zouden vervolgens messen uit de keuken hebben gehaald, waarmee ze de Winterswijkse broers te lijf gingen.

Niet verschenen
De broers worden verdacht van doodslag op Roelof Esman en een poging tot doodslag op zijn familielid.
Beide verdachten en hun advocaten verschenen niet op de pro forma-zitting woensdag. "Ze hebben beiden besloten om in het huis van bewaring te blijven vandaag", aldus de rechtbank.  

Nabestaanden waren in groten getale naar de Almelose rechtbank gekomen. De meesten van hen moesten plaats nemen op de publieke tribune, achter glas. 

Onderzoek loopt nog
Volgens de officier van justitie loopt het onderzoek in de strafzaak nog. Zo wordt er een mes onderzocht dat uit de keuken van het café komt. Een eerste onderzoek bracht niets aan het licht. Het wordt nu grondig op DNA en vingersporen onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Op 1 februari volgend jaar staat de volgende zitting. De verwachting is dat het dossier dan klaar is, maar de zaak zal dan nog niet inhoudelijk behandeld worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.