nieuws

Beelden van man die met hakbijl café in Ommen aanvalt

De schrik zit er goed in bij kroegbaas Hans van Lingen van café De Herberg. "Ik heb er vannacht niet van kunnen slapen, er hadden doden kunnen vallen", zegt de kroegbaas vanmiddag tegen RTV Oost.
Op de beelden die met de bewakingscamera zijn opgenomen is te zien hoe de man een bijl uit zijn fietsmand pakt en meerdere malen de bijl hard tegen het glas aan gooit. Na de zoveelste poging houdt de man er uiteindelijk mee op.
"Het veiligheidsglas heeft de bijl tegen gehouden. Maar de glassplinters vond ik nog helemaal achterin het café", zegt uitbater Hans van Lingen.

"Het leek wel een horrorfilm"

Van Lingen kent de man met de bijl niet. "Hij was hier eergisteren ook, we hebben hem toen weggestuurd omdat hij zich verbaal heel vervelend gedroeg", zegt van Lingen. De volgende dag stond hij hier dus weer.
De bardame die dienst had heeft haar baas gebeld die op dat moment ergens anders was. "Stuur hem maar weg, heb ik gezegd. Daarna heb ik op mijn telefoon live naar de bewakingsbeelden gekeken en wat ik toen zag leek wel een horrorfilm", zegt van Lingen.

Oogetuige

De man is na het incident snel opgepakt. "De man zal weer vrij komen, dat vind ik wel beangstigend. Want stel dat hij hier weer komt?", zegt van Lingen.
Een ooggetuige zegt dat in het café nooit iets naars gebeurt. "Ik stond gisteravond al klaar met de biljartkeu voor het geval die man met de bijl binnen zou komen. Het is heel erg intimiderend wanneer iemand zoiets doet", zegt hij.

Maatregelen

Van Lingen beraad zich op maatregelen. "Misschien moeten we een alarmknop achter de tap installeren", zegt de kroegbaas.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.