nieuws

Strafzaak tegen verdachten grote hennepkwekerij Nijverdal aangehouden

Strafzaak rond hennepkwekerij Nijverdal aangehouden
Strafzaak rond hennepkwekerij Nijverdal aangehouden
De strafzaak rond de vondst van een grote hennepkwekerij, ruim twee jaar geleden in Nijverdal, is voor onbepaalde tijd aangehouden.
Twee mannen van 39 en 74 jaar worden ervan verdacht de plantage met ruim achtduizend planten te hebben gehad. Op verzoek van de advocaat van de jongste van de twee worden nog acht getuigen gehoord en worden twee telefoongesprekken uitgetypt en aan het dossier toegevoegd.

Achter gesloten deuren

Tijdens de strafzitting vanmorgen kwam de rechtbank niet toe aan een inhoudelijke behandeling. Advocaat Petra Breukink zei namens de 39-jarige dat de rechtbank de telefoongesprekken moest horen, maar dat dat achter gesloten deuren zou moeten gebeuren.
"Er komen namen en rugnummers aan de orde. In het kader van de veiligheid van mijn cliënt kan dat niet in de openbaarheid", hield ze de rechtbank voor.

Ongeveer twee uur

Die bleek gevoelig voor dit argument, waarna de zaal werd ontruimd. Na ongeveer twee uur mocht iedereen weer naar binnen, waarna de rechtbank liet  weten de zaak aan te houden.
Behalve de strafzaak heeft het Openbaar Ministerie ook een ontnemingsvordering ingediend. Beide verdachten en de Stichting Constantijn, verwijzend naar de straatnaam waar de kwekerij werd gehouden, moeten volgens Justitie bijna vijf miljoen euro, de berekende winst van de kwekerij, terugbetalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.