nieuws

Raad Hof van Twente akkoord met programmabegroting

Gemeente Hof van Twente (logo)
Gemeente Hof van Twente (logo)
De gemeenteraad van Hof van Twente heeft woensdagavond unaniem een akkoord gegeven voor de programmabegroting voor 2018.Â
Er werden wel een aantal moties ingediend én aangenomen die zorgen voor een aantal verschuivingen van financiële posten in die begroting.
Zo moet er in het komende jaar 100.000 euro meer naar de succesvolle Wijkvoorziening ‘t Doesgoor. Daarnaast moeten er middelen komen om patiënten efficiënt door te laten verwijzen door huisartsen als het gaat om geestelijke gezondheidszorg. 

Extra wensen

Het college moet ook zorg dragen voor het onderhoud van AED’s in de gemeente. Daarnaast wil de raad eveneens extra aandacht voor starterswoningen en wil een onderzoek naar nieuwe concepten zoals de plaatsing van zogenoemde Tiny Houses (kleine, primaire, verplaatsbare woningen).

Tenslotte moet er ook geld komen arbeidsparticipatieve organisaties in de gemeente.

‘Naar een nieuw evenwicht’

Het college presenteerde eerder de programmabegroting die als titel heeft meegekregen ‘Naar een nieuw evenwicht’. In deze begroting zijn geen nieuwe grote uitgaven opgenomen voor de lange termijn. Dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die in het komende jaar worden gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.