nieuws

1000 scholieren maken in Almelo kennis met techniek en wetenschap

Het is weer de Week van de Techniek in Almelo. Bijna alle basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gaan op bezoek bij een bedrijf en werken op school aan techniekopdrachten. Doel is dat leerlingen hierdoor eerder kiezen voor een technisch beroep.
Het is alweer de achtste keer dat in Almelo de Week van de Techniek wordt gehouden. Bedrijven werken hier graag aan mee, want als kinderen warm worden gemaakt voor techniek, is de kans groter dat ze straks voor een technische opleiding kiezen.

Vervolg op school

Voor de leerlingen is het vooral een leuk uitje. De leerlingen van de Telgenborch in Almelo gaan op bezoek bij bedrijf Spit. Na afloop van het bedrijfsbezoek gaan de leerlingen op school verder met techniek, en bouwen ze een knikkerbaan.
Het is de bedoeling dat het technisch onderwijs ook na de Week van de Techniek een vervolg krijgt, en een vaste plek in het lesprogramma krijgt. Maar voor veel leerkrachten is het lastig in te passen in het drukke onderwijsprogramma.

Werkgelegenheid

In 2020 wordt techniek en wetenschap een verplicht onderdeel op de basisschool. Almelo loopt daar met de Week van de techniek op vooruit. Dat is ook nodig, want in Almelo zijn veel technisch hoogwaardige bedrijven.
Daar is ook in de toekomst nog veel werk te vinden, maar dan moeten er wel mensen zijn met interesse en een technische opleiding. Nu gaan veel jonge mensen weg uit Almelo als ze gaan studeren of werken.

"Zaadjes geplant"

Volgens projectleider Annemarie Heuvel is het daarom juist in Almelo goed om al vroeg met techniek te starten.
"In groep 8 zijn kinderen bewust of onbewust al bezig met hun toekomst. Hier worden de zaadjes geplant voor een latere beroepskeuze".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.