nieuws

Mag ik van jou...? Kwartetten met ministers

Het is inmiddels twee weken geleden dat het nieuwe kabinet Rutte III is gepresenteerd. Het onthouden van alle nieuwe namen van ministers en staatssecretarissen is best een opgave. Daarom bedacht radiopresentator Astrid de Jong een oplossing: het kabinet-kwartet.Â
"Weer allemaal nieuwe mensen. Uit alle hoeken en gaten van het land. En ik vind altijd dat ik het voor mijn werk moet weten. Dus ik maak altijd een poster. Voor op het toilet. En dan schreef ik het allemaal op," zegt de Jong in Overijssel Vandaag. 

Kwartet

Een kennis van Astrid had een kwartet gemaakt van schrijvers. "En opeens dacht ik: het zijn er vierentwintig. Dat is perfect voor een kwartet."   

Categorieën

Het spel is opgedeeld in verschillende groepen zoals dat hoort bij kwartet. Maar dat was wel lastig te bedenken. Zo is er een categorie "mensen die Bestuurskunde hebben gestudeerd", een categorie "rare namen" en kun je kiezen uit een groepje oud-wethouders. Astrid heeft nu al een flinke hit te pakken. "Ik heb al vierhonderd mailtjes gehad van mensen die het spel willen bestellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.