nieuws

Rabobank gaat medisch-technische start-ups financieren

De Rabobank gaat een boost geven aan de Medische Technologie (MedTech) in Twente. Baanbrekende vernieuwingen op technologisch gebied die de gezondheidszorg beter en goedkoper moeten maken.
Die technologie leeft in Delft wel, maar in Twente minder. Daar wil de Rabobank verandering in brengen en heeft daarom belangrijke partijen bij elkaar gebracht. De samenwerking tussen ZGT, MST, Roessingh, UT, Saxion, Demcon en Twenteboard moet met financiële injecties een stuk soepeler verlopen. 

Start-ups financieren

De bank wil in eerste instantie veelbelovende medisch-technologische start-ups gaan financieren. "Vermogende ondernemers helpen daarbij en zullen bij een match de start-ups hun kennis overdragen en financieren," aldus Martin Landkroon van de Rabobank in Overijssel Vandaag. "Wij gaat 5 start-ups pitchen. Voornamelijk uit Twente, er is een aantal spin-offs van de Universiteit Twente bij, maar ook één uit Zwolle." 

Brug slaan

"Daarnaast willen we voor de verdere toekomst een brug slaan tussen alle partijen om de samenwerking uit te bouwen. Zodat Twente, naast Delft en Nijmegen een belangrijke hotspot voor MedTech gaat worden." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.