nieuws

Man met bijl komt weer langs bij café De Herberg in Ommen: 'Hebben jullie mijn fiets gezien?'

De man die dinsdagavond met een bijl inhakte op de deur van café De Herberg in Ommen, is woensdagavond opnieuw langs geweest. Ditmaal met een bijzondere vraag. "Hij vroeg of wij zijn fiets hadden gezien, want die was hij kwijt", vertelt eigenaar Hans van Lingen.
Van Lingen was behoorlijk geschrokken van het voorval van dinsdagavond. Dat de 56-jarige Ommenaar een dag later opnieuw in zijn zaak stond, vond de horecaman niet prettig. "Ik stond te beven. Ik heb hem gezegd dat zijn fiets was meegenomen door de politie en dat hij zo snel mogelijk uit mijn zaak moest gaan. Gelukkig is hij zonder trammelant weggegaan."

Verbod

Later op de avond ging de man naar café-restaurant Flater. Daar werd hij door de politie opgepakt, om even later weer vrijgelaten te worden. Samen met de andere horeca-ondernemers heeft Van Lingen een verbod opgesteld voor de man.
"Als de man een horecazaak binnenkomt, kunnen wij direct 112 bellen. De politie komt er dan zo snel mogelijk aan om hem op te pakken."  
Bezoek burgemeester
Burgemeester Verkerk bracht vanmiddag een bezoek aan de getroffen ondernemer. "Hij heeft gezegd dat hij er alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat dit niet weer gaat gebeuren."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.