nieuws

Bijleveld verlaat provinciehuis als Ereburger en Officier van Oranje-Nassau

Ank Bijleveld is bij haar afscheid als Commissaris van de Koning van Overijssel benoemd tot 'Ereburger van Overijssel' en 'Erelid van Jongerenraad Overijssel'. Ook werd ze bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijleveld was sinds 2011 Commissaris van Koning(in). Twee weken geleden werd ze benoemd tot minister van Defensie.
De afscheidsreceptie werd bijgewoond door hoog bezoek, Pieter van Vollenhoven was aanwezig namens het Koningshuis. Naast veel burgemeesters en collega's van het provinciehuis, was ook Bijlevelds vader aanwezig. In een speech liet hij weten ongelooflijk trots op haar te zijn, maar het jammer te vinden dat ze nu vaker verder van huis is.

Kamerlid

Bijleveld begon haar politieke carrière in 1986 als raadslid in Enschede. Drie jaar later werd ze al Kamerlid namens het CDA, waar zij zich opwerkte tot vicefractievoorzitter.
In 2001 vertrok ze plotseling uit Den Haag om burgemeester te worden van de nieuwe gemeente Hof van Twente. In 2007 keerde ze toch weer terug in Den Haag, ditmaal als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Dat deed ze drie jaar, tot 2010. In 2011 werd ze Commissaris van de Koningin.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.