nieuws

Gemeenteraad Raalte: rondweg om Mariënheem moet er komen

De gemeenteraad van Raalte heeft vanavond de ambitie uitgesproken om een rondweg om Mariënheem aan te gaan leggen. De partijen gaan nu allemaal lobbyen bij de provincie en in Den Haag om geld vrij te maken.
Een motie, ingediend door de VVD, Lokaal Alternatief (LA) en BurgerBelangen (BB), werd in een aangepaste vorm aangenomen.
Ga actief sparen en maak van de N35 ter hoogte van Mariënheem een rondweg. Dat was in eerste instantie de motie die de partijen indienden. Dat werd afgeraden door het college van burgemeester en wethouders vanwege de financiën.
De partijen kozen er daarom voor de motie aan te passen. Het eerste punt, geld reserveren voor de aanleg van de rondweg, werd geschrapt. Een meerderheid stemde uiteindelijk in met de 'gehalveerde motie', zoals raadslid Egbert den Daas van LA het noemde. 

8,6 miljoen euro

De drie partijen willen dat het college van burgemeester en wethouders geld vrijmaakt om een rondweg bij Mariënheem aan te leggen, maar daar voelt het college momenteel niets voor.
Wethouder Wout Wagenmans benadrukt dat de partijen zelf actief op zoek moeten naar geld bij andere overheden zoals Rijkswaterstaat en landelijke politieke partijen. Een onderzoek uit 2013 heeft uitgewezen dat de aanleg van een nieuwe rondweg zo'n 8,6 miljoen euro kost.

Bebouwde kom
Mariënheem is het enige dorp aan de N35 waar de weg nog dwars door de bebouwde kom loopt. Uit het dorp klinkt al lang de roep om een oplossing voor de drukke verkeersader die Mariënheem doorklieft.
De politieke partijen die het voorstel indienden willen dat de weg veiliger wordt en dat het verkeer beter kan doorrijden op de N35. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.