nieuws

Forensisch psychiatrisch patiënten krijgen woning in Deventer nieuwbouwwijk

Een woning in de Deventer nieuwbouwwijk De Vijfhoek wordt ingericht voor bewoning door forensisch psychiatrisch patienten. Dat zijn ex-veroordeelden die werken aan hun terugkeer in de maatschappij.
Stichting Transfore heeft daarvoor de woning Vincent van Goghstraat 28-30 in de wijk Het Fetlaer op het oog. Het huis wordt momenteel ingericht voor beschermd wonen. In de woning komen begin december ex-veroordeelden te wonen onder dagelijks toezicht van begeleiders.
Transfore heeft de buurtbewoners hiervan per brief op de hoogte gesteld. Komende dinsdag krijgen omwonenden de kans om in de woning 'kennis te maken' en vragen te stellen over de beschermde woonworm. Transfore is onderdeel van de Dimence Groep, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Deventer.
Over de toekomstige bewoners meldt Transfore dat het gaat om 'mensen die een grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond mede veroorzaakt door psychische problemen'. Volgens Eric Stoppels, teamleider Forensisch Beschermd Wonen Regio IJssel/Vecht zijn de ex-veroordeelden "na een intensieve behandeling klaar voor de volgende stap naar een volledige terugkeer in de maatschappij".
De toewijzing van de woning aan de Vincent van Goghstraat voor beschermd wonen is gebeurd in overleg met de gemeente Deventer. De woning, die een zorgbestemming heeft, staat op een steenworp afstand van basisschool De Vijf-er. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.