nieuws

Hennepkwekerijen ontdekt in Nijverdal, zo'n 800 planten vernietigd

Hennepkwekerij
Hennepkwekerij
In Nijverdal heeft de politie gisteren hennepkwekerijen ontmanteld. Daarbij werden in totaal ruim achthonderd hennepplanten aangetroffen en vernietigd.
De politie kwam de hennepteelt op het spoor door opvallend hoog energieverbruik in woningen, warmtemetingen en anonieme tips.

Vondst hennep

In Nijverdal stuitte de politie in een woning aan de Grotestraat op een kwekerij met 285 planten en werd bovendien een partij van zeven kilo hennep aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Energieweg werden nog eens 568 hennepplanten aangetroffen.
In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. Voor de diverse zaken is een verdachte gehoord, voor de overige zaken is de politie nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.

Kwekerijen in Enschede

In een flat aan de Dr. Van Damstraat in Enschede werden gisteren op twee adressen hennepkwekerijen ontdekt. Op het ene adres werden driehonderd planten aangetroffen, op het andere adres tachtig. In een flatwoning aan de Spechtstraat in Enschede ontdekte de politie een kwekerij met 238 planten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.