nieuws

Olst-Wijhe schrapt leges voor lokale evenementen

Ton Strien, burgemeester Olst-Wijhe
Ton Strien, burgemeester Olst-Wijhe
Goed nieuws voor alle organisaties in Olst-Wijhe die een lokaal evenement of feest willen organiseren, maar aanhikken tegen de kosten die de gemeente daarvoor in rekening brengt. De gemeente schrapt per 1 januari 2018 de leges voor vergunningen en ontheffingen van evenementen.
Reden is dat de gemeente veel waarde hecht aan bestaande evenementen in de dorpen en kernen. Jaarlijks gaat het om zo’n 90 activiteiten die belangrijk zijn voor de gezelligheid, saamhorigheid en economie van een dorp of buurt. Evenementen zorgen voor extra bestedingen bij winkels en horeca en maken dat het fijn wonen en recreëren is in Olst-Wijhe, stelt de gemeente vast.

Geen leges betalen voor zomerfeesten

Burgemeester Ton Strien is blij met het besluit van de raad. "We nemen de zorgen van de evenementenorganisaties heel serieus. Het voortbestaan van de evenementen gaat ons aan het hart. Daarom hebben we samen met de organisaties gezocht naar mogelijkheden om hen te helpen. Dus viel het besluit om de leges voor vergunningen en ontheffingen af te schaffen. Hierdoor hoeven onder meer de zomerfeesten geen leges meer te betalen voor vergunningen en ontheffingen voor verkeersregelaars en het brandveilig gebruik van een tent. En dat geldt ook voor de organisatie van snuffelmarkten en paas- en kampvuren.”
De burgemeester verwacht dat ook nieuwe initiatieven makkelijker kunnen worden ontplooid omdat er minder kosten zijn. "We geven ook nieuwe evenementen de kans om een start te maken. We hebben ook gekeken naar de acties die worden georganiseerd voor het goede doel. Denk bijvoorbeeld aan collectes en kledinginzameling. Deze acties zijn belangrijk voor de samenleving."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.