nieuws

UIT-tips voor het weekend van 11 en 12 november

Kindersterrenkijkavond Lattrop
Kindersterrenkijkavond Lattrop
Met de boswachter op pad, genieten onder de sterrenhemel, of op de schaats in een winterse wereld? Maak je agenda vrij voor het weekend.Â

Winterfair Hardenberg

Dit weekend is er in de Evenementenhal Hardenberg een sfeervolle indoor Winter Fair. De ideale manier om volop inspiratie op te doen en het thuis weer gezellig te maken. Er zijn zo'n 170 exposanten met woonaccessoires, modern en klassiek interieur, keukens en badkamers, bloemen, kunst, antiek, brocante, maar ook wijnen en delicatessen, uiterlijke verzorging, demonstraties en muziek. De Winter Fair is vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken.

Kindersterrenkijkavond Lattrop

Cosmos Sterrenwacht in Lattrop houdt zaterdag een speciale Kindersterrenkijkavond. Links, rechts, onder en boven, in het planetarium begeef je je tussen de sterren! In de grote koepel zie je de planeten, de Melkweg en niet te missen: de Maan. Een kenner praat de kinderen bij over de bijzondere verschijningen in het universum. Als het helder is kun je met een grote telescoop naar het heelal kijken. Het programma begint om half 8 en ouders zijn ook welkom!

Orgelconcert Kampen

Organist en dirigent Evert van de Veen gaf precies een jaar geleden een orgelconcert in Kampen. Hij speelde toen veel niet uitgegeven composities van de in 2008 overleden organist Klaas Jan Mulder. Door de positieve reacties besloot Van de Veen onlangs om opnieuw een zelfde soort concert te geven, dat zaterdagavond plaatsvindt. Vanaf 20.00 uur bespeeld van de Veen het orgel van de Bovenkerk. Bij het concert wordt de organist muzikaal begeleid door een koor.

Uilendag bij Natuurmuseum Holterberg

Zondag staat Natuurmuseum Holterberg de hele dag in het teken van uilen. Kids kunnen braakballen pluizen, een uilenmasker maken en een ranger vertelt. In Europa komen twaalf uilensoorten voor, in het natuurmuseum op de Holterberg zijn ze allemaal te bewonderen. Behalve de Bosuil van de Holterberg is dat bijvoorbeeld ook de enorme Oehoe en de mus-kleine Dwerguil. Na afloop krijgen de kids het uitgeplozen materiaal en een botjeskaart mee.

Met de boswachter over de Sprengenberg

Trek zondag je jas en laarzen aan en wandel 1,5 uur met een boswachter over de Sprengenberg, vlakbij Haarle. Kom genieten van de pracht van dit herfstseizoen. Neem een tasje mee voor al je natuurvondsten als kastanjes en beukennootjes en geniet van de verhalen die de boswachter je zal vertellen over de paddenstoelen en andere verschijnselen die je tegenkomt onderweg. Koop je ticket online en meld je aan, want er kan een beperkt aantal deelnemers mee.

WinterWorld Twente

Zin om te schaatsen? Of in andere winterse activiteiten en gezelligheid? Dat kan in het centrum van Hengelo. In hartje centrum vind je een schaatsbaan, leuke activiteiten en heel veel winterfun. Tot en met 7 januari is het weer WinterWorld Twente! Wie wel een lesje kan gebruiken kan doordeweeks terecht op de baan voor schaats-, curling en ijshockeyclinics. De openingstijden variëren per dag.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.