nieuws

Scheetjesspin neemt kinderen mee naar concert

De dochter van televisiemaker Filemon Wesselink kreeg er geen genoeg van. Voorlezen! Filemon had 's avonds juist geen zin meer in lezen en begon zelf verhaaltjes te verzinnen met ingrediënten die zijn dochter vervolgens verzon. Ziehier het ontstaan van het kinderverhaal 'de spin die heel veel scheetjes laat'.
Zus Clarinde Wesselink, die net als Filemon ook de kunstacademie deed, maakte de illustraties. En al snel volgden er gesprekken met het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Het kinderconcert was daar. 
"Pffff… En even later weer…. pffff. De scheetjesspin kan er niets aan doen! Hij heeft nu eenmaal honger en hij is dol op chili con carne: zijn lievelingseten. Dat de bruine bonen in zijn favoriete kostje ervoor zorgen dat hij daarna héél veel scheetjes moet laten, weet hij niet. Het enige dat het spinnetje merkt, is dat andere dieren vinden dat hij stinkt. En dat ze daarom niet met hem willen spelen. Hij heeft helemaal geen vriendjes!"
Tijdens het kinderconcert gaat het over vriendschap en jezelf kunnen zijn, én dus ook over lekker eten. Het allermooist misschien is wel dat de kinderen het orkest en alle verschillende instrumenten op hun eigen manier leren kennen! Pfoooeeaah! 
Inga Tjapkes
'De spin die heel veel scheetjes laat' zie je zondag in OverUIT de Kunst op TV Oost om 11.35, 12.35, 14.35, 16.40, 17.20, 18.20 en 19.20 uur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.