nieuws

Ryan Thomas wil via het WK richting de Champions League

Ryan Thomas (22) hoopt zich komende week met Nieuw-Zeeland te plaatsen voor het WK-voetbal. De middenvelder van PEC-Zwolle speelt in de play-offs tegen Peru. Stiekem kijkt hij al verder vooruit. "Ik wil mezelf terug zien in de Champions League." 
Thomas is bezig aan een uitstekend seizoen in Zwolle. Met zijn 1 meter 74 moest hij het de laatste jaren vooral hebben van zijn techniek, maar de speler maakt nu ook fysiek stappen. "Ik ben hier nu vier jaar en merk nu pas dat ik daarin progressie boek. Het extra werk buiten het voetbalveld, in de sportschool betaalt zich nu pas uit."

Meer aan de bal

Onder trainer John van 't Schip wordt Thomas als verdedigende middenvelder ingezet. "Nu ben ik meer aan de bal. Dat is goed voor mij, maar ook zeker voor het team. Ik ben ook meer gaan werken aan het verdedigende aspect. Mijn manier van spelen is daardoor veranderd. Ik ben nu meer een agressieve speler ook zonder de bal in plaats van gewoon een makkelijke speler aan de bal."

Bliksemstart

Met PEC Zwolle gaat het voorlopig uitstekend. De club kent een bliksemstart en staat na elf speelrondes gedeeld tweede. "We creëren veel kansen, spelen goed voetbal. Krijgen niet veel doelpunten tegen. In dat opzicht gaat het dus erg goed." 

Champions League

De kans is aannemelijk dat Thomas bezig is aan zijn laatste seizoen in Zwolle. Zeker als hij zich in de kijker speelt met het nationale team. "De toekomst ziet er goed uit. Nu richt ik me volledig op PEC. Ik probeer er een geweldig seizoen van te maken, maar natuurlijk wil ik uiteindelijk verder. De manier waarop ik speel is uiteindelijk bepalend voor waar ik terecht kom, of waar ik terecht wil komen. Ik heb het al eerder aangegeven, ik wil mezelf terugzien in de Champions League. Of dat haalbaar is, wie zal het zeggen, maar dat is wel het doel.

40.000 kilometer

Komende week wacht dus eerst de barrage tegen Peru. Daarvoor moet Thomas in totaal bijna 40.000 kilometers aan vlieguren maken. Zaterdag is de heenwedstrijd in Nieuw Zeeland, woensdag de return in Peru. "Het wordt wel moeilijk, je speelt toch voor een plek op het WK. Ze gaan niet op hun rug liggen om je te laten winnen.
Peru heeft het goed gedaan het afgelopen jaar, ze staan tiende op de wereldranlijst. Als we het halen is dat iets groots."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.