nieuws

Buurt in Deventer start petitie tegen komst forensisch psychiatrisch patiënten

In de wijk De Vijfhoek in Deventer is een petitie opgezet om te voorkomen dat in twee huizen in de Van Goghstraat vier forensisch psychiatrische patiënten worden geplaatst.
Omwonenden van de huizen aan de Van Goghstraat kregen deze week een brief waarin de maatregel bekend werd gemaakt. "Ik schrok daar wel van", zegt Philip Wallage, die pal tegenover de twee huizen woont.
"Wij hebben dit huis in juni gekocht en zijn er in juli komen wonen. Als we toen hadden geweten wat we nu weten, had het er waarschijnlijk heel anders uitgezien."

Informatieavond

De Stichting Transfore houdt op 21 november een informatieavond in de beide panden om de buren uit te leggen wat de bedoeling is. In december zouden de eerste vier bewoners er terechtkunnen.
"We snappen best dat die mensen een tweede kans moeten hebben. Maar moet dat in zo'n kinderrijke buurt als deze? Iets verderop staat een basisschool en de kinderen kunnen daar nu nog veilig naartoe lopen. We vragen ons af hoe dat later zal gaan", zegt Wallage.

'Contact met de gemeente'

Een woordvoerder van de basisschool Vijf-er snapt dat ouders zich ongerust maken. "Ik heb contact gehad met de gemeente en gevraagd of de veiligheid gegarandeerd is. En dat is zo. Dat wilde ik wel graag even horen."
Naast de petitie, die al meer dan honderd keer is getekend, worden er ook handtekeningen ingezameld. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.