nieuws

Man uit Enschede voor rechter na gooien van bord hete pap in gezicht vriendin

bord pap
bord pap
"Eet het zelf dan maar op", zei een 44-jarige man uit Enschede afgelopen mei tegen zijn partner en gooide een bord met hete pap in haar gezicht. Dat is een poging tot zware mishandeling, concludeerde de officier van justitie en eiste een werkstraf van 120 uur en een celstraf van 16 weken, waarvan 15 weken voorwaardelijk.
De vrouw werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden in haar gezicht. 
"Ik had een kwaaie bui", vertelde de man de rechters in Almelo vanmiddag. Dat kwam doordat zijn partner hem zat te sarren, onder meer met zijn overleden ex-vrouw.
De twee hadden gedronken en het slachtoffer zei bij de politie dat het niet alleen de schuld van haar vriend was. "Ik heb hem ook zitten afbekken." 
De relatie van de twee, die al zo'n dertien jaar samen zijn, gaat niet over rozen. Sinds januari vorig jaar kwamen er al elf meldingen van luidruchtige ruzies, veroorzaakt door drankgebruik, binnen.
Die ruzies hebben al tot meerdere uithuiszettingen geleid en op dit moment wonen de man en vrouw niet meer samen.
De 44-jarige verblijft in een pension en zijn partner heeft elders in de stad een kamer. Ze zien elkaar wel dagelijks, iets wat rechtbank en officier van justitie verraste; de man is na een week voorarrest onder voorwaarden vrijgelaten en een van die voorwaarden was een huis- en contactverbod. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.