nieuws

Cultuureducatie in basisonderwijs in Hengelo succes, vier jaar langer door

Het Rabotheater in Hengelo
Het Rabotheater in Hengelo
Het gaat goed met cultuureducatie in het Hengelose basisonderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse evaluatie die de groepsleerkrachten van de scholen in Hengelo hebben ingevuld over de voorstellingen, projecten en lessen van afgelopen schooljaar.
De groepsleerkrachten waarderen de ontmoetingen gemiddeld met een 8 en merken dat de reacties van kinderen opschuiven van positief naar enthousiast.

Binnen het programma Cultuurwijs Hengelo werken onderwijs, culturele instellingen en gemeente nauw samen. Hierdoor maken vrijwel alle leerlingen in het Primair Onderwijs en Speciaal Onderwijs in Hengelo door het schooljaar heen kennis met facetten van cultuur.

Culturele instellingen

Dat gebeurt niet alleen op school, maar ook bij de culturele instellingen, zoals Oyfo Kunst en Techniek, Bibliotheek Hengelo, Schouwburg Hengelo, poppodium Metropool en Museum Hengelo.
De instellingen ontwikkelen voor de meer dan 7200 leerlingen een educatief programma op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, film en cultureel erfgoed.
"Cultuuronderwijs is meer dan een leuke middag", zegt cultuurwethouder Claudio Bruggink. "Het zorgt voor betrokken leerlingen die nieuwsgierig worden gemaakt en positief opgroeien. Door Cultuurwijs krijgen ze vaardigheden mee op gebied van creatief denken, communiceren en samenwerken; onmisbaar voor de 21ste eeuw."

Evaluatie

In opdracht van de gemeente Hengelo is een evaluatie uitgevoerd onder de groepsleerkrachten. Het blijkt dat zij zeer tevreden zijn over de afstemming van het aanbod, de geschiktheid voor de doelgroep, de presentaties, het taalgebruik en de tijdsduur. Ook Leerlingen zijn tevreden.

Een mooie stimulans voor de schoolbesturen van het Primair en Speciaal Onderwijs  en de gemeente Hengelo om de gezamenlijke afspraken over cultuureducatie voor de komende vier jaar te vernieuwen. De bestuurders van de scholen en wethouder Bruggink ondertekenden vandaag het convenant  Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.