nieuws

Acceptatie en respect voorop in scholen bij Goor en Delden

Pieter van Zwanenburg
Pieter van Zwanenburg
Twickel Delden en De Waerdenborch in Goor hebben sinds gisteren Respectzone. Die is geopend door burgemeester Ellen Nauta en wethouder Pieter van Zwanenburg van Hof van Twente. Dat deden zij in het kader van de Week van Respect.Â
Nauta en Van Zwanenburg gaven een gastcollege aan eerste- en tweedejaars leerlingen en startten daarna samen met hen een Respectzone.
Dat is een fysieke plek waar acceptatie en veiligheid voorop staan. Een plek waar iedereen zich een jaar lang veilig en gewaardeerd voelt en waar lastige onderwerpen altijd besproken kunnen worden. Dit kan een klas zijn maar ook de hele school.
“Je kunt merken dat dit onderwerp echt speelt bij leerlingen van deze leeftijd, er was goede respons in de les", zegt wethouder Van Zwanenburg. 

Burgemeester Nauta vult aan: “Respect is een vast thema binnen het voortgezet onderwijs in onze gemeente. Leerlingen hebben hun eigen verhalen en gedachten en deelden die met elkaar. Mooi om daar bij te mogen zijn." 
De Week van Respect is een initiatief van de Respect Education Foundation. Dit jaar worden er 450 gastlessen gegeven door onder andere politici, sporters en andere betrokken Nederlanders.
Tijdens de gastles gingen burgemeester Nauta en wethouder Van Zwanenburg met eerstejaars- en tweedejaars leerlingen in gesprek over de actualiteit en noodzaak van het onderwerp. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.