Op zoek naar nog beter ondernemersklimaat tijdens Week van de Overijsselse Ondernemer

Het is de Week van de Overijsselse Ondernemer. Vanochtend werd de week afgetrapt met een ondernemersontbijt bij Coulisse in Enter. De centrale vraag: hoe zorgen we ervoor dat Overijssel de beste MKB-provincie van Nederland blijft?

Overijssel werd vorig jaar uitgeroepen tot meest ondernemersvriendelijke provincie van Nederland. Rijssen-Holten is de meest ondernemersvriendelijke gemeente van het land. Twee titels die toch geprolongeerd moeten worden en daarvoor is een zo goed mogelijk ondernemersklimaat nodig.

Groei en ontwikkeling

"We hebben veel prachtige MKB- en familiebedrijven in de provincie", zegt gedeputeerde en interim-Commissaris van de Koning Eddy van Hijum. "De hoeksteen van onze economie. Overheden moeten er daarom alles aan doen om die bedrijven te helpen groeien en ontwikkelen."

Van Hijum: "We vragen daarom ondernemers mee te denken hoe we dat kunnen doen, waar bedrijven tegenaan lopen. We gaan deze week op werkbezoek bij bedrijven en houden bijeenkomsten om ideeën op te halen."

Sociaal ondernemerschap

Tijdens het ondernemersontbijt werd onder meer gesproken over sociaal ondernemerschap en hoe belangrijk mensen in het bedrijf zijn. "De sleutel van het succes", zegt Van Hijum. "Bij innovatie en vernieuwing wordt al snel gekeken naar materialen, productieprocessen. Maar mensen maken echt het verschil, door inzet van menselijk kapitaal ontstaat vernieuwing."

Waar volgende week de landelijke Dag van de Ondernemer wordt georganiseerd, heeft Overijssel bewust gekozen voor een hele week. "We willen er inderdaad een zwaarder gewicht aan geven. Volgende week worden de belangrijkste tips en aandachtspunten gepresenteerd."

Meer over dit onderwerp:
MKB provincie Nieuws
Deel dit artikel: