nieuws

Geen psychiatrisch patiënten in Deventer nieuwbouwwijk na ophef

De beoogde locatie
De beoogde locatie
Het plan van Dimence om twee huizen in de Deventer nieuwbouwwijk De Vijfhoek in te richten voor bewoning door forensisch psychiatrisch patiënten, gaat niet door. Dat heeft Stichting Transfore, dat valt onder Dimence, per brief aan omwonenden laten weten.
Oorzaak is de ontstane onrust. Daarom kiest Stichting Transfore er voor de huizen aan de Van Goghstraat niet te gebruiken. In de huizen zouden vier forensisch psychiatrische patiënten worden geplaatst.
In de wijk hadden bewoners al een petitie opgezet om te voorkomen dat in de huizen psychiatrische patiënten geplaatst worden. 
Over de toekomstige bewoners meldde Transfore dat het gaat om 'mensen die grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond mede veroorzaakt door psychische problemen'.
"De noodzaak voor goede en verantwoorde resocialisatie van onze patiënten blijft voorop staan", stelt Tinie Hendriks, directeur bedrijfsvoering van stichting Transfore in de brief. "Het is van belang meer tijd te nemen om ons te beraden op een andere aanpak."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.