nieuws

Goed nieuws: Twee Overijsselaars gaan het internet over en opvallende schoenen

Het goede nieuws van deze week
Het goede nieuws van deze week
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij zes keer nieuws om blij van te worden.Â

Boer Gerrit goes viral

Boer Gerrit uit Usselo ging de afgelopen twee weken met zijn nuchtere kijk op het boerenleven van nu het hele internet over. Met zijn uitspraken wist hij de harten van vele kijkers te veroveren. Reden voor ons om de Tukker een bezoekje te brengen. 
Boer Gerrit
Boer Gerrit

Hartverwarmend nieuws

Dit berichtje valt misschien eerder in de categorie hartverwarmend nieuws, maar we konden het niet negeren in dit lijstje. De Nederlandse volkszanger Frank van Etten heeft speciaal voor de familie Desmet uit Overdinkel een lied geschreven. Het lied gaat over het verlies van zoon Giuliano, hij stierf in juni 2016 aan de ziekte van Huntington. 
"Super trots dat ons dit is overkomen. We hebben een geweldige dag gehad met de Frank van Etten-muziekbus", schrijft moeder Claudia op Facebook. 
Giuliano Desmet
Giuliano Desmet

Pianist scoort internethit

Op veel stations in Nederland is er een piano te vinden, daar mag iedereen op spelen. Zo ook op station Zwolle, daar kroop een talent achter de piano. Deze pianist speelde en zong het nummer 'Wicked Games' van Chris Isaak, hij werd gefilmd en de video werd op de videowebsite Dumpert.nl geplaatst. Daar werd hij in korte tijd ruim 100.000 keer bekeken. 
Pianist scoort internethit
Pianist scoort internethit

Opvallende schoenen

Goed nieuws voor PEC-supporters: Thomas uit Zwolle biedt op Marktplaats zijn handgemaakte Greve-schoenen in het Zwolse blauw-wit aan. Een uniek paar. Bieden op de schoenen kon vanaf 300 euro. Waarschijnlijk is het PEC-paar inmiddels verkocht want op Marktplaats bestaat de advertentie niet meer.  
PEC-schoenen
PEC-schoenen

Regenboogprovincie

De regenboogvlag kan uit want vanaf nu is Overijssel een zogenoemde regenboogprovincie. Als regenboogprovincie draagt Overijssel zorg dat iedereen in de provincie meedoet en ertoe doet. Ongeacht welke seksuele voorkeur iemand heeft.
Regenboogprovincie
Regenboogprovincie

Breien voor een goed doel

In de vrouwengevangenis wordt er op dit moment gebreid voor een goed doel. In de avonduren nemen een aantal gedetineerden de breipen ter hand om wollen sjaal en mutsen te breien voor de lokale minima. Mooie actie
Breien voor het goede doel
Breien voor het goede doel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.