nieuws

Busschauffeur filmt zichzelf en passagiers tijdens het rijden, Connexxion start onderzoek

Connexxion onderzoekt gedrag buschauffeur
Connexxion onderzoekt gedrag buschauffeur
Connexxion is een onderzoek gestart naar een buschauffeur die filmopnames heeft gemaakt tijdens het rijden. Omroep Flevoland heeft meerdere filmpjes gekregen waarin beelden te zien zijn in de bus op de lijn Emmeloord - Zwolle. Het gaat om een chauffeur die werkt in de regio IJsselmond.
De filmpjes zijn gestuurd door een anonieme tipgever, die beweert dat de beelden worden rondgestuurd onder buschauffeurs. "Veel van de chauffeurs spreken er schande van."
Op de beelden is te zien hoe de chauffeur tijdens het rijden filmt. In een andere video filmt de chauffeur een gesprek dat hij met een passagier voert. In het filmpje trekt de chauffeur een raar gezicht als de passagier vertelt dat hij straks ook weer mee terug rijdt. Wanneer de beelden precies zijn gemaakt is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat er opnames van afgelopen zomer tussen zitten.

Maatregelen

Connexxion bevestigt dat het gaat om een chauffeur die voor hen werkt. "Er is een onderzoek gestart en als blijkt dat de chauffeur zich niet aan de regels heeft gehouden, worden er passende maatregelen getroffen", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. "Die maatregelen kunnen van alles zijn, tot en met ontslag, maar daar willen we niet op vooruit lopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.