nieuws

Jan Smeekens en Ronald Mulder op podium tweede 500 meter in Heerenveen

Jan Smeekens
Jan Smeekens © Pro Shots
Jan Smeekens uit Raalte en Ronald Mulder uit Zwolle zijn vanmiddag respectievelijk tweede en derde geworden op de tweede 500 meter van het eerste wereldbekerweekend in Heerenveen. De twee sprinters moesten op het ijs van Thialf alleen de Canadees Laurent Dubreuil voor zich dulden.
Die kwam in de tweede rit al tot een tijd van 34,80 en dat bleek de snelste na tien ritten. Smeekens reed 34,84 en Mulder was een honderdste van een seconden langzamer dan zijn provinciegenoot.
Smeekens moest gisteren tijdens de eerste 500 meter nog starten in de B-groep, omdat hij vijfde was geworden op de NK afstanden. Hij won die wedstrijd en promoveerde naar de A-groep. Mulder werd gisteren achtste in de A-groep. Beiden waren vandaag sneller dan gisteren.

Klassement

In het wereldbekerklassement is Mulder nu de nummer vier met 106 punten, Smeekens staat een plek lager met een punt minder. De Noor Håvard Holmefjord Lorentzen won gisteren de eerste 500 meter en is de leider met 136 punten. Kai Verbij is tweede met 130 en Dubreuil staat op plek drie met 115.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.