nieuws

Overijsselse gedeputeerde Van Hijum kritisch over dividendbelasting

Gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA)
Gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA)
De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum heeft zich vanmiddag in het NPO-radioprogramma Spijkers met Koppen kritisch uitgelaten over de afschaffing van de dividendbelasting voor internationale bedrijven die in ons land gevestigd zijn.  Het betekent een fiscaal voordeel van 1,4 miljard voor de multinationals.   Â
"Fiscale voordelen voor multinationals, terwijl familiebedrijven en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in onze provincie gewoon belasting betalen. Het is niet uit te leggen", aldus de CDA-gedeputeerde Economische Zaken vanmiddag in schouwburg Odeon in Zwolle, waar het radioprogramma live werd uitgezonden.
Zijn uitspraak was opmerkelijk, omdat die lijnrecht ingaat tegen het beleid van het kabinet, waarvan ook het CDA deel uitmaakt. Maar Van Hijum verklaarde daarbij dat hij het opneemt voor het midden- en kleinbedrijf in de regio. "Zij betalen namelijk wel voor collectieve voorzieningen en verdienen ook steun van de overheid." Het leverde Van Hijum een klaterend applaus uit de zaal op.
Als plaatsvervangend commissaris van de Koning in Overijssel is Van Hijum komende week de gastheer op een netwerkbijeenkomst van de provincie waar ook staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keizer aanwezig is. Van Hijum zegde toe dat hij zijn boodschap over meer overheidssteun voor de Overijsselse economie onder haar aandacht zal brengen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.