nieuws

Arjan Lucas van de Alberger Bökke sleutelprins gemeente Tubbergen

Hoogheden van de gemeente Tubbergen
Hoogheden van de gemeente Tubbergen
Prins Arjan en Sik Evert zijn de nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke en daarmee ook direct sleutelprins van de gemeente Tubbergen.
Op zaterdag de elfde van de elfde november vond in Residentie de Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe Hoogheden van carnavalsvereniging de Alberger Bökke plaats. Daar sprongen Prins Arjan (Lucas) en Sik Evert (Haarman) door het doek, gevolgd door de Hofdames Lilian en Monica.

Sleutelprins

Prins Arjan zwaait het komende carnavalsseizoen niet alleen de scepter over Albergen, hij is ook de Sleutelprins van de gemeente Tubbergen. Elk jaar draagt een ander dorp dan wel plaats in de gemeente de Sleutelprins aan, dit jaar dus de beurt aan carnavalsvereniging van de Alberger Bökke.

Bekend gezicht

Binnen de vereniging is Prins Arjan geen onbekende. Zo is hij bestuurslid en lid van de Raad van Elf. Verder was Lucas jarenlang toetsenist bij de Hofband en lid van dweilorkest Boet’n Aodem.
Buiten het carnaval is Prins Arjan vooral bekend als mede-eigenaar van Lucas IT, automatisering. Sik Evert is in het dagelijkse leven eigenaar van garage Haarman.

Goede doel

In zijn proclamatie noemde de kersverse prins de Tukkerstocht als het goede doel van dit carnavalsseizoen. Dit wandelevenement wordt volgend jaar voor de 55e keer gehouden. In carnavalsland een jubileumjaar.

De hoogheden gaan zich dus inzetten voor het evenement en dit doen ze onder meer door in hun regeringsjaar buttons te verkopen. Een actie waarmee de organisatie financieel gesteund wordt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.