nieuws

Buren zijn na 15 jaar overlast door vrouw zat

"Er moet iets gebeuren, anders gaat het een keer mis!", waarschuwt Henny Koershuis uit Losser. "We vragen met de buurt al zeker 15 jaar hulp bij politie, brandweer, hulpverleners en de burgemeester, maar niemand doet iets!"
Koershuis woont al jarenlang naast een vrouw met extreme verzamelwoede. Ze veroorzaakt veel overlast in de buurt. "We hebben muizen, stank en ze onderhoudt haar huis en tuin niet, waardoor ons huis ook schade ondervindt."

Angst

De familie Koershuis is echt bang dat de situatie een keer escaleert. "Ze schreeuwt naar ons en 's nachts praat ze in de tuin met spoken. Wij slapen daardoor slecht." Ook overdag zijn alle deuren in huis op slot. "We voelen ons zelfs niet veilig in ons eigen huis."
Verhuizen is voor de familie geen optie. "Denk je dat iemand hier wil wonen? Met zo'n situatie? Mijn huis daalt door haar toedoen in waarde en ik moet hier wel blijven. Het kan niet anders."

Optreden

De lijst met klachten is ellenlang. Maar waar Koershuis vooral boos over wordt, is dat de instanties niet optreden. "Ze komen wel, maar dan hebben ze een gezellig gesprekje. Zij wil niet meewerken en er komt geen oplossing voor deze situatie. Maar hulpverleners komen niet met ons praten om te horen wat er echt aan de hand is."

Kosten

"Vorig jaar is de brandweer opgeroepen, omdat ze op een onveilige manier haar kachel stookte." Volgens Koershuis heeft ze vervolgens een stookverbod gekregen. "Maar denk je dat ze zich daaraan houdt? Elke keer als de brandweer op moet draven omdat zij zich niet aan het verbod houdt, kost het de gemeenschap geld."

Pers

Na alles meerdere malen geprobeerd te hebben, besloten de buren in juli filmpjes op internet te zetten en de pers op te zoeken. "Toen heeft de burgemeester ons gevraagd om nog even te wachten met in de pers te treden, omdat er misschien een oplossing aankwam." Henny doelt op de nieuwe wet Aanpak Woonoverlast. "Maar het is nu november en nog steeds is de situatie niet verbeterd."

Nieuwe wet

De nieuwe wet Aanpak Woonoverlast geeft burgemeester Gebben de mogelijkheid om iemand die overlast veroorzaakt een dwangsom op te leggen of tien dagen uit huis te plaatsen. Toen de buren dit uit de pers vernamen, werden ze blij. "We hopen dat de burgemeester echt gaat optreden. Hopelijk kan het echt iets betekenen voor ons, maar ook voor haar. Want echt, het gaat een keer mis."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.