nieuws

Handhavers gaan in Deventer ook letten op overlast in buurten

Het handhavingsteam van de gemeente Deventer gaat naast het uitschrijven van bonnen voor fout geparkeerde auto's en het uitdelen van bekeuringen aan fietsers in het voetgangersgebied voortaan ook letten op overlast en de leefbaarheid in buurten. Het gaat om een proef van twee jaar.  Â
Het flexibeler inzetten van handhavers is een voorstel van de PvdA en de VVD, waar de gemeenteraad van Deventer mee in heeft gestemd.
PvdA-raadslid Rob de Geest en VVD-raadslid Lars Wuijster deden het voorstel om meer mankracht in te zetten voor de handhaving in de wijken en dorpen. Tot nu toe treden handhavers voornamelijk op in de binnenstad van Deventer. De extra mensen kunnen worden ingezet om te letten op zwerfafval en dumping van huishoudelijk afval in de wijken en het buitengebied, maar gaan ook controleren op hondenpoepoverlast en andere vormen van overlast in wijken en buurten.
De huidige capaciteit van team handhaving staat al een tijd onder druk en veel van de uren liggen vast in een jaarlijks vastgesteld werkplan. Met het voorstel van PvdA en VVD komt er nu meer ruimte voor zaken die spelen en waarvoor snel actie nodig is. Het college van B&W reageerde positief op het plan en wil er zo snel mogelijk mee starten. De gemeenteraad deelde dit enthousiasme en stemde unaniem in met het voorstel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.