D66 doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Tubbergen

D66 ontbreekt op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart in Tubbergen. Lijsttrekker Erik Lievers heeft zich teruggetrokken.

Lievers ziet door zijn nieuwe baan als senior-consultant bij een adviesbureau in Utrecht geen mogelijkheid voldoende tijd vrij te maken om verder te bouwen aan een solide D66-afdeling in Tubbergen. Met het wegvallen van Lievers hebben de leden van de lokale partij van D66 in Tubbergen besloten niet deel te nemen aan de verkiezingen, maar de komende jaren te investeren in het verder uitbouwen en
professionaliseren van de afdeling.

Lievers: "Het is jammer dat het enthousiasme dat is ontstaan nu niet kan worden omgezet in raadszetels, maar de basis is gelegd en ik heb er alle vertrouwen in dat we in de toekomst nog veel van D66 in Tubbergen gaan horen."

Afdelingsvoorzitter Ben Gerrits: "Dit is een grote teleurstelling voor zowel de leden als voor het bestuur en het was voor iedereen een moeilijk te nemen besluit. Door het wegvallen van Lievers werd de basis te smal om nu deel te nemen. Ook als bestuur denken we dat het daarom beter is om eerst met deze groep verder te gaan bouwen zodat we er bij de eerstvolgende verkiezingen in 2022 met volle overtuiging kunnen staan."

Meer over dit onderwerp:
D66 Tubbergen Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: