Wolf doodgereden op N343 bij Kloosterhaar (UPDATE)

Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim is vanmorgen rond acht uur een wolf doodgereden.

Volgens omstanders kwam het dier voor de wielen van een taxi. De wolf heeft de aanrijding niet overleefd. Het dier ligt in de berm van de weg. Waarschijnlijk komt de wolf uit Duitsland. De plek van het ongeval ligt op slechts op enkele kilometers de Duitse grens.

De politie heeft een bijzonder opsporingsambtenaar belast met de nasleep van de aanrijding. Stichting Wolven in Nederland is gewaarschuwd. Een wolvendeskundige moet nog vaststellen dat het inderdaad om een wolf gaat. "Het ziet er wel serieus uit op afstand, maar we moeten nog het dier nog inspecteren door een kenner ter plaatse", aldus Leo Linnartz van Wolven in Nederland. 

Wolf onderzocht op Dutch Wildlife Health Centre

In de loop van de dag wordt de doodgereden viervoeter naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het inderdaad een wolf is. Maar dat lijkt vrijwel zeker het geval", aldus Leo Linnartz.

Volgens Linnartz loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. ,,Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe. Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio Niedersachsen, waar veel roedels leven."

"Ik keek eerst of ie nog ademde"

Sebastiaan Bake uit Tubbergen was een van de eersten die na de aanrijding ter plaatse was om een foto van het dier te nemen. "Ik wist meteen dat er iets bijzonders aan de hand was. Ik was bezig om mijn zus naar haar werk te brengen toen ik politie langs de weg zag staan en een groot dier zag liggen. Ik ben gestopt om te kijken en dacht eerst dat het om een grote hond ging. Maar toen zag ik al gauw dat het een wolf was. Ik keek eerst of ie nog ademde, voor de zekerheid, want hij had enorme grote tanden. Maar toen ik zeker wist dat ie dood was, durfde ik foto's te nemen van heel dichtbij. Ook van het indrukwekkende gebit."   

Meer over dit onderwerp:
wolf doodgereden Kloosterhaar Nieuws
Deel dit artikel: