"Bewustwording van leefstijl wordt groter door gebruik smartwatch"

Hoge werkdruk, ongewenst gedrag tussen collega’s of emotionele gebeurtenissen tijdens het werk, kunnen veel stress veroorzaken. Steun van je leidinggevende of collega’s of de vrijheid om je werk zelf in te delen zorgen er weer voor dat je stress afneemt. "Ook wearables, zoals smartwatches bevorderen de gezondheid en zorgen voor meer bewustwording", aldus Aniek Lentferink, promovenda van de UT en de Hanzehogeschool Groningen in Overijssel Vandaag op TV Oost.

Veel mensen gebruiken smartwatches of stappentellers om gegevens te verzamelen, ook wel self-tracking genoemd. "Je krijgt zo een beter inzicht in je eigen levensstijl, dus ook hoe het met je gaat tijdens het werk," zegt Lentferink.

Week van de Werkstress

Deze week is er veel aandacht voor werkstress tijdens de Week van de Werkstress. Aandacht en bewustwording is hard nodig. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. "Met een handig draagbaar apparaat kun je worden gewaarschuwd en een seintje krijgen dat je het even wat rustiger aan moet doen. Ook kun je op die manier data verzamelen, waarmee een coach op afstand je kan helpen."

Kijk op week van de werkstress voor de 99 oplossingen om werkstress te voorkomen.

Deel dit artikel: