nieuws

Belager burgemeester Rijssen-Holten in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden cel en tbs

Rechter / uitspraak
Rechter / uitspraak
Een 71-jarige dementerende man uit Hengelo is vanmiddag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden cel en tbs. De man heeft een brandbom naar de woning van burgemeester Arco Hofland in Rijssen gegooid. De heg bij het huis vloog daardoor in brand.
Het OM had twee weken geleden in hoger beroep twee jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen de man, die ook wordt verdacht van drie brandstichtingen in auto's. In maart van dit jaar werd hij door de rechtbank ook al veroordeeld tot vijftien maanden cel en tbs.

Discotheek

De verdachte en de gemeente liggen al jaren met elkaar overhoop. De verdachte had vroeger een discotheek in Rijssen, maar op last van de gemeente moest die worden gesloten. Later werd discotheek Lucky wel succesvol op die plek. De man heeft een persoonlijkheidsstoornis en is dementerend.

Grote kans op herhaling

In 2014 werd de man al veroordeeld voor stalking van burgemeester Hofland. Destijds concludeerde het Pieter Baan Centrum na onderzoek dat kans op herhaling groot is bij de man, waardoor ook in hoger beroep tbs werd geëist. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.