nieuws

Drie aanhangers van FC Twente krijgen werkstraf voor openlijk geweld

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De rechter in Almelo heeft drie aanhangers van FC Twente veroordeeld tot werkstraffen tussen de 50 en 120 uur of voorwaardelijke celstraffen van 2 weken wegens openlijk geweld tegen een Feyenoordsupporter op 5 januari dit jaar. Een van de veroordeelde fans moet voor een poging tot zware mishandeling nog een week extra zitten.
Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis met een hersenschudding. De Feyenoordfan was op eigen houtje naar Enschede afgereisd voor de wedstrijd van de Tukkers tegen de Rotterdamse club. Twente verloor met 0-2 en de man liep volgens de drie veroordeelden bij het honk van Vak P provocerend blij te zijn met een Feyenoordpetje op het hoofd. Zij ervoeren zijn gedrag als uiterst vervelend.
Wat vervolgens gebeurde is dat een van de mannen, een 33-jarige Enschedeër, op de Rotterdammer afliep en hem vertelde dat hij beter weg kon gaan. Bij de discussie die volgde werd wat geduwd en getrokken. Dat was het moment dat een 31-jarige Almeloër besloot om het Feyenoordpetje van het hoofd te trekken. De Feyenoordsupporter kwam vervolgens te struikelen en botste tegen een 37-jarige Enschedeër aan. Die haalde op zijn beurt uit en gaf een klap.
Tegen deze laatste verdachte werd twee weken geleden nog een celstraf van 4 maanden geëist wegens een poging tot zware mishandeling. De rechtbank vond dát niet bewezen en veroordeelde hem tot 3 weken cel waarvan 2 voorwaardelijk, aangevuld met een werkstraf van 50 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.