nieuws

Rapport toont aan dat er veel gebreken zijn bij speciaal vervoer Stedendriehoek

Onderzoek naar aansturing speciaal vervoer in de Stedendriehoek
Onderzoek naar aansturing speciaal vervoer in de Stedendriehoek
PlusOV, de regionale vervoerscentrale in onder meer Deventer en andere gemeenten in de Stedendriehoek, is nalatig geweest om tijdig met een goed vervoersplan te komen voor de aangesloten vervoersbedrijven. Volgens bureau Cissionius Groep is dat de oorzaak voor de misstanden met het speciaal vervoer van kwetsbare leerlingen en ouderen.
Het speciaal vervoer in de regio Stedendriehoek kampt sinds augustus met grote problemen. Zo zijn reizigers niet opgehaald, stonden er verkeerde auto's voor de deur of stonden in sommige gevallen twee auto's voor de deur.
De kern van het probleem ligt volgens de onderzoekers bij een te snelle start van de vervoerscentrale.

'Uitstel was beter geweest'

Omdat veel gegevens over de passagiers nog ontbraken was het beter geweest om de start van het zorgvervoer uit te stellen tot oktober of zelfs tot januari 2018, zegt Cissoinus Groep. 
De problemen leidden dit najaar tot veel klachten. Er werd een speciaal meldpunt ingesteld en de gemeente Deventer besloot in te grijpen en voor het zorgvervoer een aantal ritten zelf in te kopen.

Coördinator

De vervoerscentrale PlusOV moet volgens het onderzoek een tijdelijke coördinator planning aanstellen en moet er met de deelnemende gemeenten gaan praten over een betere aanlevering van de gegevens die nodig zijn voor het leerlingenvervoer. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.