nieuws

Tweede Kamer wil tekst en uitleg van minister over geluidsoverlast Lelystad Airport

Lelystad Airport gaat vanaf 2019 vluchten overnemen
Lelystad Airport gaat vanaf 2019 vluchten overnemen
De Tweede Kamer wil tekst en uitleg van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur over de geluidsoverlast die uitbreiding van luchthaven Lelystad zou veroorzaken. Een voorstel voor een debat kreeg vanmiddag brede steun.
Vorige maand moest het ministerie van Infrastructuur erkennen dat er nogal wat mankeerde aan het milieueffectrapport (MER) dat over de luchthaven was opgesteld. "Het is hartstikke duidelijk dat er dingen mis zijn gegaan", zei Jan Paternotte (D66) toen over de geluidsberekening. Dat vond ook Mustafa Amhaouch van coalitiegenoot CDA. "Besluiten moeten worden genomen op basis van juiste informatie."

HoogOverijssel

Actiecomité HoogOverijssel is al langer kritisch over de plannen voor Lelystad, die vakantievluchten van Schiphol moet gaan overnemen. Volgens de actiegroep krijgen veel meer mensen in een veel groter gebied met geluidsoverlast te maken dan uit de berekeningen van het MER naar voren komt. Ook hebben burgers te weinig inspraak gehad, is er onvoldoende rekening gehouden met botsingen met vogels en is de "veiligheid een ondergewaardeerd ding".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.