nieuws

Deventer Sociaal wil dat college snel orde op zaken stelt bij PlusOV

"Ik wil dat de colleges orde op zaken stellen bij de organisatie, maar ik ben er niet gerust op", zegt Kitty Schmidt, fractievoorzitter van Deventer Sociaal.
PlusOV is de regionale vervoerder van kwetsbare leerlingen en ouderen in onder meer Deventer en andere gemeenten in de Stedendriehoek. Sinds de samenwerking met de gemeenten gaat er veel mis. Zo werden reizigers niet opgehaald of stonden er verkeerde auto's voor de deur. 

Onderzoek

Volgens onderzoeksbureau Cissionius Groep ligt de kern van het probleem bij een te snelle start van de vervoerscentrale. Omdat veel gegevens over de passagiers nog ontbraken was het beter geweest om de start van het zorgvervoer uit te stellen tot oktober of zelfs tot januari 2018.
De klachten zijn de afgelopen weken afgenomen, maar dat is voor Deventer Sociaal niet genoeg. "Ook al is het maar twintig procent, we hebben het hier wel over zeer kwetsbare kinderen. Het vervoer moet gewoon goed geregeld zijn."
Het college van Deventer wil dat alle problemen binnen twee weken zijn opgelost. Schmidt is daar niet gerust op. "Dat is ambitieus. Ik vraag mij af of het realistisch is. We gaan het afwachten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.