nieuws

Rabbijn uit Enschede spreekt afschuw uit over actie Pegida

Rabbijn Lody van de Kamp uit Enschede steunt de moskeegangers
Rabbijn Lody van de Kamp uit Enschede steunt de moskeegangers
In een open brief spreekt de in Enschede geboren rabbijn Lody van de Kamp zijn afschuw uit over de actie van Pegida van afgelopen zondag. De anti-islambeweging zette afgelopen zondag een met varkensbloed besmeurd kruis neer op de plek waar in Enschede een moskee gebouwd gaat worden,Â
Van de Kamp richt zich in zijn brief tot de moskeegangers. Volgens de rabbijn werd geprobeerd de bouwplaats van de moskee te ontwijden. "Bewust kies ik de woorden ‘geprobeerd te ontwijden’. In mijn bescheiden mening, daar waar het gaat om een heilige gebedsplaats die gaat dienen om de Allerhoogste in Zijn gebed te eren, zal het nooit mogelijk zijn om deze plek door onverlaten te ontwijden."
In zijn brief zegt Van de Kamp zich te schamen met heel zijn hart voor de Pegida-actie. "Maar daar tegenover voel ik de verbondenheid met u en uw gemeenschap, juist in die stad waar ik zelf in alle tolerantie heb mogen opgroeien."

Bijeenkomst

Morgenavond vind in de grote As Soennah Moskee in Den Haag een belangrijke bijeenkomst plaats, met daarbij ook Joodse vertegenwoordigers. "Op deze avond willen wij de samenleving om ons heen deelgenoot laten zijn van onze inspanning om angst en de onzekerheid om te zetten tot een versterkende kracht, tot zegen van onze gemeenschappen en de samenleving waar wij deel van uit maken. Op deze avond zullen wij ook zeker stil staan bij wat onze Enschedese Moslimgemeenschap in deze dagen door maakt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.