nieuws

Universiteit Twente behoort nog altijd tot de top in Nederland

Universiteit Twente in Enschede
Universiteit Twente in Enschede
De Universiteit Twente (UT) staat in de top drie van beste universiteiten in Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids voor studenten, die vandaag uitkomt.Â
De beste universiteit is de Wageningen Universiteit, gevolgd door de Open Universiteit die vooral scoort met de bacheloropleidingen. 
Ook de UT in Enschede doet het doet dus goed, maar minder tevreden zijn studenten over het steenkolenengels dat door docenten in de technische opleidingen wordt gehanteerd. De UT krijgt hiervoor een mager zesje.
De Universiteit van Maastricht wordt geroemd om zijn internationale blikveld. Dat is verklaarbaar: de helft van de studenten komt uit het buitenland, meldt de organisatie achter de gids.
De drie universiteiten die het sterkst op de ranglijst daalden, zijn Leiden, Eindhoven en Rotterdam. Ze zijn de laatste jaren fors gegroeid en hebben de extra eerstejaars niet goed kunnen opvangen. De VU Amsterdam presteerde juist goed vanwege een gedaald studentenaantal, schrijft de Keuzegids.

Enkele andere feitjes uit de gids: Maastricht heeft de hoogste kroegdichtheid per inwoner, de UvA is de grootste universiteit van Nederland, Utrecht heeft de meeste vrouwelijke studenten en Groningen blijkt de rijkste universiteit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.